Enphase app uitleg

De zonnepanelen zijn inmiddels op uw dak geplaatst, en u wekt nu zelf groene energie op! Op dit moment wordt er gewerkt aan uw app voor de monitoring, zodat u kunt zien wat uw installatie oplevert.
Hoe werkt uw systeem precies?
1. Zonnepanelen: De zonnepanelen op uw dak zetten zonlicht om naar gelijkstroom.
2. Enphase micro-omvormer: Zet de stroom van de zonnepanelen om naar bruikbare (wissel) stroom, die in huis gebruikt kan worden.
3. Enphase Envoy (gateway): Dit kleine zwarte kastje in uw meterkast registreert continu de gegevens, die de micro-omvormers doorsturen.
4. Stroom gebruiken of terug leveren:
- Direct verbruik: Als de zon schijnt, dan wordt de opgewekte stroom direct gebruikt door de elektrische apparaten in de woning.
- Terug leveren: Stroom die niet direct wordt gebruikt gaat naar het elektriciteitsnet, of naar uw batterij (indien u bijvoorbeeld een Enphase batterij heeft).
Uw account aanmaken
Vervolgens wilt u natuurlijk de prestaties van uw zonnepanelen monitoren in de app. Doordat het Envoy (gateway) kastje is verbonden met uw internetverbinding, kunt u continu de prestaties van uw zonnepanelen in de gaten houden. Mochten eventuele storingen zich voordoen, dan kunt u dit ook direct zien in de app.

Om uw systeem online te kunnen monitoren, heeft u de app van Enphase nodig. Deze app heet Enphase Enlighten, en kunt u vinden in de appstore van: Apple of de Google Playstore.

Met de Enphase Enlighten mobiele app kunt u de status van uw systeem, in één oogopslag, bekijken. Met een simpele tik op uw scherm kunt u;
- De grafieken zien die de energieproductie weergeven.
- De overzichten van uw energieverbruik, en opslag (indien van toepassing), inzien.
Mocht u nog vragen hebben omtrent de LED lampjes op uw Envoy, hieronder kunt u een link vinden naar de uitleg.
Klik hier voor meer uitleg
Prezon Helpcentrum
service@prezon.nl