Solis app uitleg

De zonnepanelen zijn inmiddels op uw dak geplaatst, en u wekt nu zelf groene energie op! Op dit moment wordt er gewerkt aan uw app voor de monitoring, zodat u kunt zien wat uw installatie oplevert.
Hoe werkt uw systeem precies?
1. Zonnepanelen: De zonnepanelen op uw dak zetten zonlicht om naar gelijkstroom.
2. Solis string omvormer: Zet de stroom van de zonnepanelen om naar bruikbare (wissel) stroom, die in huis gebruikt kan worden.
3. Solis Data Stick: Deze kleine antenne steekt uit aan de onderkant van de omvormer. Deze antenne zorgt ervoor dat u de gegevens in uw app krijgt te zien. 
4. Stroom gebruiken of terug leveren:
- Direct verbruik: Als de zon schijnt, dan wordt de opgewekte stroom direct gebruikt door de elektrische apparaten in de woning.
- Terug leveren: Stroom die niet direct wordt gebruikt gaat naar het elektriciteitsnet.
Uw account aanmaken
Vervolgens wilt u natuurlijk de prestaties van uw zonnepanelen monitoren in de app. Doordat de Solis Data Stick is verbonden met uw internetverbinding, kunt u continu de prestaties van uw zonnepanelen in de gaten houden. Mochten eventuele storingen zich voordoen, dan kunt u dit ook direct zien in de app.

Om uw systeem online te kunnen monitoren, heeft u de app van Solis nodig. Deze app heet SolisCloud, en kunt u vinden in de appstore van: Apple of de Google Playstore.
Let op: De Solis Data Stick communiceert alleen met een 2.4 GhZ verbinding. Tegenwoordig stellen de internet providers alleen maar een 5.0 GhZ verbinding open. Mocht dat zo zijn, kunt u het best contact opnemen met uw internetprovider. Zij kunnen voor u een 2.4 GhZ verbinding openstellen en zo kunt u alle opgewekte energie terugvinden in uw app.
Prezon Helpcentrum
service@prezon.nl