Uw Envoy opnieuw verbinden met uw wifi

Indien uw systeem is uitgerust met back-upfuncties, kan het soepel overschakelen naar een off-grid modus door de verbinding met het elektriciteitsnet te verbreken. In deze modus wordt uw woning gevoed met energie afkomstig van zonnepanelen of de opgeslagen energie in de batterij. Deze overschakeling kan zowel automatisch als handmatig plaatsvinden.
Er zijn twee methoden om uw systeem off-grid te laten functioneren:

1. Automatisch: Dit gebeurt wanneer de stroomtoevoer van het elektriciteitsnet wegvalt of onstabiel is.

2. Handmatig: U activeert de 'Off-Grid' modus via de Enphase-app.
Tijdens installatie en inbedrijfstelling
Het handmatig off-grid laten gaan van uw systeem biedt de mogelijkheid om te experimenteren en te beoordelen hoe het functioneert tijdens een stroomstoring. Daarnaast kan het gebruik van energie uit uw zonnepanelen of batterij, in plaats van het net, uw zelfvoorzienendheid in energie verhogen.
Belangrijk om te weten: In de off-grid modus kan het systeem geen overtollige zonne-energie terugleveren aan het elektriciteitsnet.
Hoe kan ik handmatig off-grid inschakelen?
1. Ga naar Menu > Instellingen en schakel Go Off Grid in.
2. Tik op Ga van raster af in de prompt. Er wordt ter verificatie een viercijferige code naar uw geregistreerde e-mailadres en mobiele nummer verzonden.
3. Voer de viercijferige code in en tik op Code verifiëren. Het systeem wordt losgekoppeld van het elektriciteitsnet en de zonnepanelen of de batterij zullen uw huis van stroom voorzien.
Prezon Helpcentrum
service@prezon.nl