Wat moet ik doen als ik de foutmelding ‘Micro-omvormers rapporteren niet’ krijg?

Als uw panelen niet rapporteren of zwart lijken in de Enphase app, volgt u dezelfde stappen voor het oplossen van het probleem.
Als u een van de onderstaande berichten ziet in uw Enphase app, betekent dit dat sommige of alle micro-omvormers in uw systeem niet rapporteren aan de gateway:
Wanneer u in de Enlighten-app de notificatie "Micro-omvormers melden niet" waarneemt, wijst dit op een communicatieprobleem tussen één of meerdere micro-omvormers en de Envoy. Dit kan gebeuren als de afstand tussen de Envoy en de meterkast te groot is of als er storing op de elektrische leidingen aanwezig is. Het is essentieel om te begrijpen dat dit meestal een communicatieprobleem is en niet direct wijst op een defect in de micro-omvormers zelf, die nog steeds energie kunnen genereren. Vaak lost het probleem zichzelf op wanneer de connectie hersteld is en de micro-omvormers hun data met Enlighten synchroniseren. Indien deze fout regelmatig optreedt of langer dan 48 uur voortduurt, kunt u met de volgende stappen het probleem zelfstandig oplossen. Lees eerst de volledige instructie door.

Bepaal de aansluitwijze van uw Envoy: sommige modellen hebben een standaard stekker voor een stopcontact, terwijl andere rechtstreeks in de meterkast worden geïnstalleerd. Als uw Envoy een stekker heeft, volg dan de volgende stap.

Heeft uw Envoy een stekker? Sluit deze dan zo dicht mogelijk bij de meterkast aan op een aparte stekkerdoos. Voorkom dat de Envoy in een verdeelstekkerdoos met andere apparaten wordt aangesloten. Het verplaatsen van de Envoy kan ook tot deze foutmelding leiden.

Inspecteer op elektrische storingen: zorg dat geen andere apparatuur samen met de Envoy op hetzelfde elektrische circuit is aangesloten.

Verplaats de volgende apparaten naar een ander circuit als ze hetzelfde gebruiken als de Envoy: stekkerdozen, overspanningsbeveiligers, UPS-systemen of noodaccu's, aanraaklampen, laders of AC-adapters (zoals voor mobiele telefoons en laptops, vooral oudere modellen), apparaten met zware motoren zoals ventilatoren, koelkasten, vriezers of waterpompen, werkplaatsgereedschap zoals kolomboormachines, tafelzagen, freesmachines of schaafmachines, elektronische ongediertebestrijding, of oude of defecte compacte fluorescentielampen (CFL's). Hoewel onwaarschijnlijk, kan de "Micro-omvormers melden niet" melding ook door problemen met het elektriciteitsnet veroorzaakt worden.
Prezon Helpcentrum
service@prezon.nl